Kuupäivät

Tanssi

Sekä tanssi että jooga harjoituksina ovat yhdistelmiä tekniikasta ja ihmisen omasta hengestä. Tekniikka auttaa molemmissa parhaimmillaan vapauteen ja kasvuun, mutta voi myös olla este elämälle ja kontrollin väline. Opetan sekä tekniikkaa että sen rajojen ylittämistä omaa sisäistä virtaa seuraamalla. Kontrolloimattoman liikkeen ja tunnetilan kautta voi löytää paremmin keskuksensa ja antaa energiansa järjestyä luonnollisesti tämän keskuksen ympärille. Tässä jooga ja tanssi tulevatkin yhteen ihmisen hengen syvältä kumpuavana itseilmaisuna.

Tanssi, virtaava energia on meidän ytimemme ja elämämme. Olennainen asia tanssisessioissa on oman tunnekeskuksen löytäminen ja sen vapaa kehollinen ilmaiseminen. Kyse on siitä, että voimme totaalisesti antautua kehon vietäväksi. Painovoiman oivaltaminen kehollisesti vaatii joskus harjoittelua eli tanssia, tanssia ja tanssia. Tanssisessioiden päätarkoitus on saada keho täyttymään energiasta ja ilmentämään kaikkea elettyä, niin että keho, mieli ja tunteet eivät enää ole erillisiä toisistaan. Tanssin avulla voi oppia ilmentämään sellaisia tunteita, joita ei osaa pukea sanoiksi tai muuten ilmaista. Sen kautta voi myös löytää unohdettua, kun kehotietoisuudesta aikanaan pois pudonneet kohdat saavat uutta energiaa. Näin kehosta tulee ekspressiivinen.

Retriittieni ohjelmassa olen jo vuosikymmenen ajan pitänyt mukana tanssia. Pääosin kyse on vapaasta liikkeestä musiikin inspiroimana. Toisinaan ohjaan oppilaita jännityksestä ja estyneisyydestä ulos ja joskus annan vinkkejä miten keho saadaan painavaksi, kevyeksi tai miten se täydellisesti energisoidaan. Tanssi voi olla ekstaattista tai se voi olla itseterapiaa ja tunnustelevaa kehoon paluuta.

Olen valmistunut 1996 Pariisista klassisen baletin opettajaksi. Tanssin edelleen sydän palaen eri tanssin lajeja kuten klassista balettia, flamencoa, steppiä, afrikkalaista tanssia ja salsaa. Tanssin toki myös ihan omaa eksoottista tanssilajiani milloin missäkin.