Kuupäivät

JOOGATUNNIT

Joogatunneillani noudatan Mysoren KPJAYI:n opetetustapaa. Tunneillani ei esimerkiksi käytetä harjoituksessa apuvälineitä, ei myöskään taustamusiikkia tai muuta viihdykettä.

Noudatan harjoituksessani ja opetuksessani kuukalenteria, joten täydenkuun tai uudenkuun päivinä ei ole harjoitusta. Harjoittelijoilta edellytän vinyasan tekemistä asanoiden välissä ja pidän kiinni siitä, että kaikki asanat tehdään järjestyksessä. Harjoitus tehdään hiljaisuudessa ja keskittyneesti.

Jos joogasalilla on jo ohjelmassaan aamuiset Mysore-harjoitukset, seuraan Mysoren nykykäytäntöä, jolloin sunnuntaina ja perjantaina on ohjatut harjoitukset ja muina päivinä Mysore-harjoitus. Ohjatut tunnit ovat joko koko Ashtangan Ykkössarja tai osa siitä. Ohjaan tarvittaessa myös Kakkossarjan tunteja. Ohjatun tunnin alussa esittelen monesti jonkun teeman tai vaihtoehtoisesti annan oppilaiden nostaa esiin jonkun asian, jonka ympärille harjoitus sillä kertaa kutoutuu.

Asanaharjoitus sisältää parhaimmillaan monta muuta Ashtangajoogan osaa. Ystävällinen suhtautuminen muihin on yhtä olennaista kuin ystävällinen suhtautuminen itseensä. Avoimuus, auttavaisuus, kehon puhtaus ja aito yhteys muihin luovat tunnille rauhoittavan ja inspiroivan ilmapiirin.